dinsdag 2 juli 2024

De ‘Razende Reporter’ aan het woord

  


‘Ik ben gedwongen' overgestapt ben van Grolsch naar Hertog Jan...’

 

Tijd voor een nadere kennismaking met de 'Razende Reporter'. Deze editie dus een interview met mezelf, thuis aan de keukentafel. Tijdens het gesprek ben ik bij elke vraag van de ene kant van de tafel naar de andere kant verplaatst om de juiste setting te creëren :)

 

Kun je kort iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Raoul Veldink, geboren Tukker. Na een lange zoektocht rondom Zwolle vonden we de superfijne plek waar we nu twee jaar wonen. Ons huis staat aan de Herfterlaan 81, het oude huis van de familie Bongers. Mijn gezin bestaat uit mijn partner Mirjam, dochter Lily (17), zoon Jip (12) en hond Toto. Je ziet mij, met Jip in zijn wandelwagen en Toto aan de riem, regelmatig zwerven in en rond Wijthmen. Als gezin reizen wij graag en houden van lekker eten en gezelligheid. Niet onbelangrijk om te vermelden is dat ik op ons nieuwe adres 'gedwongen' overgestapt ben van Grolsch naar Hertog Jan...

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Vorig jaar ben ik gestopt met mijn actieve rol bij mijn bedrijf Campooz. We produceren onder andere vouwwagens en kampeeraccessoires. Ik vond het tijd voor wat anders. Dat is bouwen geworden. Totaal iets anders. Werken met je handen en tijd om na te denken over mijn volgende avontuur.

 

In de schuur die ik aan het bouwen ben, komt een Bed & Breakfast en tijdelijke huisvesting voor onszelf. Als het bouwwerk klaar is, gaat namelijk onze woning op de kop. Zonder mijn fijne buurman Menno (Van Gurp Timmerwerken) had ik het niet gered met mijn zeer beperkte kluservaring. Gelukkig leer ik snel! Vanaf de brug over de Emmertochtsloot kun je de schuur zien. Een groot blauw dak, binnenkort voorzien van dakpannen.

 

Naast het bouwen zet ik mij actief in voor Stichting Open Camping Dag. Vanuit de stichting organiseren wij namens de kampeerbranche de opening van het kampeerseizoen. Ook geef ik regelmatig strategisch marketingadvies. Dat laatste doe ik al een groot deel van mijn werkzame leven.

 

Hoe vond je de afgelopen twee jaar?

Vlak voor onze verhuizing was de buurt-BBQ van de Herfterlaan. We hebben dus snel onze buurtgenoten leren kennen. Niet lang daarna heb ik een mailtje gestuurd naar de redactie van de Elshofbode om een oproep te plaatsen. In datzelfde bericht gaf ik aan dat ze me altijd mochten bellen als er redactionele ondersteuning nodig was. Dat telefoontje kwam snel. Het resultaat was een 'Razende Reporter' voor de Elshofbode. In deze rol ben ik de afgelopen tijd bij een flink aantal mensen thuis geweest. Elke keer anders en stuk voor stuk met een uniek verhaal. Het heeft mij veel geleerd over Wijthmen. En het allerleukste is dat ik erg veel mensen heb leren kennen.

 


Wat mij het meest verbaasd heeft, is het verschil tussen de stad en de plek waar ik nu woon. Het is maar een kwartier fietsen naar de binnenstad van Zwolle. Het contrast is vele malen groter. Van stad naar platteland. Iedereen kent elkaar, hulp is nooit ver weg en er is altijd wel een aanleiding voor een biertje. In deze situatie voel ik mij erg thuis!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten