dinsdag 2 juli 2024

Kamp Appelscha 2024

Dit jaar ging het anders dan anders, want niet in Mei maar in Juni gingen we richting Appelscha voor ons jaarlijkse voetbalkamp.

Helaas betekende dat dit jaar niet dat we beter weer konden verwachten want vanuit de drup stapten we de auto’s in richting de accommodatie. Overigens was de spanning en het enthousiasme er niet minder om aangezien iedereen stond te springen om te gaan.

Aangekomen bij de locatie, wat echt als thuiskomen voelt, staat de keukenploeg ons op te wachten. Zij hebben de eerste dingen al klaar gemaakt en zijn al volop bezig met de voorbereidingen (en ze stoppen eigenlijk alleen in het weekend om te slapen). Eerst worden de regels doorgenomen en de kamerindeling gedeeld. Wat een plezier, nu al! 

Na de beslissing van boven of onder slapen in het stapelbed, het opmaken van de bedden en het aanbreken van de enorme snoepzakken gaat iedereen zich opmaken voor de penaltybokaal. Per team word er gestreden voor de eerste 3 plekken zodat op 21 juni bij BeQuick de eer voor VCHW hoog gehouden kan worden. En hoe! Na wat fantastisch keepwerk van onze nieuwe keeper komen er dan toch winnaars uit. 

De avond wordt voor de kleinsten afgesloten met een heuse bingo waarbij de presentatoren ook dit jaar weer voor gezelligheid en leuke prijzen hebben gezorgd. Voor de oudsten werd het griezelen geblazen bij de spooktocht en deze was extra spannend omdat er veel was gebeurt in het bossen van Appelscha de weken voor wij kwamen. Extra opletten dus voor onze helden.





Ondanks de korte nacht gingen de oogjes met veel energie weer open en was iedereen klaar voor wat er komen gaat. De dag begon met het ontvangen van de mini’s. Ook zij kwamen in een grote groep richting het kamp om een dagje sfeer te proeven.

En ze mochten meteen mee naar het centrum van Appelscha voor de vossenjacht bij de Kamelenmarkt. Blijft een bijzonder fenomeen daar maar wat genieten. De vossen hadden zich weer uitgesloofd en de kinderen zijn druk opzoek geweest. Ieder team heeft uiteindelijk met de letters die op zijn opgehaald de oplossing gevonden. Hoewel de plek van de S van het woord nog voor de discussie zorgde was de jury gelukkig in een goede bui en heeft iedereen het gehaald. 



Bij het terugkeren kregen we een heerlijke lunch en gingen we van start met de voetbaltoernooitjes.

De onderbouw en de bovenbouw hadden hun eigen toernooi waarbij er flink gestreden werd voor de winst. Gelukkig bleef het deze middag redelijk droog en kregen we enkel een aantal druppels op ons hoofd. Niet genoeg in ieder geval om de finale te staken want er werd hard gewerkt om deze fel begeerde titel te behalen. 



Dan breekt daar de zaterdagavond aan, de avond waar de kinderen al maanden van te voren mee bezig zijn………..de Bonte Avond.

En wat hebben we weer genoten. Niet alleen de teams hadden zich uitgesloofd, ook de leiding was volop in training geweest voor een act.

Zo ging de JO13 van groot jongens elftal en 2 meiden naar groot meiden elftal met 2 jongens, zijn we ook dit jaar van links naar rechts gegaan, zijn we op de fiets naar Marocco vertrokken en hebben de meiden van de MO13 weer geweldige danspasjes ingestudeerd. Wat een top avond met veel vertier begeleid door een fantastische presentator die er nog meer spectakel van wist te maken.
De avond werd afgesloten in het bos met de welbekende wandeltocht van onze Chef Kampkokkie. Hierbij sloten alle kampleden aan die voor de laatste keer aanwezig waren.

Het bleef nog lang onrustig op kamp Appelscha. 


De laatste dag is aangebroken. Vanwege de aankomende eerste EK wedstrijd van Nederland zag het programma er iets anders uit dan anders. Bij het ontbijt werd er een speciaal ontbijt geserveerd aan onze aanwezige vaders speciaal voor vaderdag. Na het heerlijk ontbijt was het opruimen geblazen. De accommodatie hebben we netjes achter gelaten en zijn op pad gegaan naar het zwembad in Meppel.

Alle vermoeidheid vergaten we hier even bij het zien van het warme water. En de laatste energie hebben we al glijdend van de glijbaan opgemaakt. Wat een feestje weer bij zwembad Hesselingen.

Na het zwemmen zijn we als een klein oranje legioen weer op weg naar Hoonhorst gegaan waar we, al toeterend aangekomen,  opgewacht werden door alle ouders.

We kunnen terug kijken op een geweldig weekend waarbij de gezelligheid en centraal stonden en waar we er met elkaar weer een paar top dagen van hebben gemaakt.

Alle vrijwilligers bedankt en een speciaal bedankje voor de kampkokkies die er weer voor hebben gezorgd dat alles in de keuken top is verlopen.

 

Groeten de kamporganisatie.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten