dinsdag 2 juli 2024

Markant huldigt trouwe leden

 Op de laatste avond van het seizoen 2023/2024 van Markant zijn verschillende dames gehuldigd, ook ik werd in het zonnetje gezet. Dit om dat ik al 62 jaar lid ben. In al die jaren heb ik veel geleerd. Mijn opleiding was niet zo groot. Wij moesten een jaar langer op de Jozefschol blijven omdat anders de school moest sluiten. Ik heb 8 maanden op de Huishoudschool gezeten en toen ik 14 jaar was moest ik thuis aan het werk. Ik ben eerst lid geworden van de ‘jonge boerinnenbond’. Nadat deze werd opgeheven ben ik lid geworden van de ‘gewone’ boerinnenbond, later de KPO en nu Markant. Bij de boerinnenbond heb ik veel geleerd; van bloemschikken tot speelgoedkisten maken. Ook heb ik meegedaan aan verschillende cursussen: haakles, schoonschrijven, zijde schilderen en nog veel meer! Ook de vele informatieavonden waarbij een spreker (dokter, notaris) werden uitgenodigd waren zeer interessant.

 

Niet te vergeten zijn de mooie busreisjes die we hebben gemaakt. Wij hebben het hele land door gereisd, van Groningen tot Rotterdam. Ook de reisjes door het mooie Twente niet te vergeten. Ieder jaar werd ook een fietstocht georganiseerd die altijd heel gezellig was. Samen fietsen door onze mooie omgeving en dan gezellig ergens koffiedrinken met iets lekkers erbij. Het schoonmaken van de R.K.-kerk werd door de leden van de boerenbond/Markant gedaan, dit hoorde er gewoon bij. Nu ben ik niet meer zo actief meer maar hoop nog wel lang lid te blijven van Markant.

Hartelijke groeten van Willemien Logtenberg

 

Foto’s van een bijeenkomst van de boerenbond.

Op de foto (v.l.n.r.) de dames: Vosman (ik), Diepman, Spijker, Breewer en Diepman


Op de foto (v.l.n.r.) de dames: Eijkelkamp, Breewer, Diepman, onbekend, Vosman (ik) en Spijker

Op de foto (v.l.n.r.) de dames: Rienties, Mulder, Beltman en V.d. Berg

Op de achtergrond (v.l.n.r.) de dames: Diepman, Hutten en Vosman (ik)


Een busreisje in de begin jaren ’50 waar ik als tienermeisje mee mocht:


Achterste rij (v.l.n.r.) de dames: Logtenberg, Diepman, Vosman (mijn moeder), Diepman, Noordman, Hutten, Eijkelkamp, Bisschop en Rienties

Middelste rij (v.l.n.r.) de dames: Poppe, Bouwmeester, Diepman, Klink, Mulder, Rankenberg, Rienties, Hekman, Satink en pastoor Van Wee

Voorste rij (v.l.n.r.) de dames: Poppe, Huitink, Broekhaar, Overmars, Noordman, Haverkort, Bisschop, Vosman (ik) en de buschauffeur.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten