zaterdag 21 september 2024

De razende reporter: Caitlin Schutte aan het woord

 


 


Ballen tappen doe je gewoon met je pinpas’

 

Voor dit interview was ik op bezoek bij Golfclub Zwolle voor een gesprek met Caitlin Schutte. Zij is verantwoordelijk voor sales, events en marketing bij dit verrassende en bijzondere bedrijf.

 

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Caitlin Schutte, 25 jaar oud, geboren en getogen in Wijthmen. Sinds vorig jaar werk ik bij Golfclub Zwolle. Ik ben begonnen achter de bar in de brasserie, waar we nu zitten. Tijdens de Corona periode het hier verbouwd van een bruin café naar de horecagelegenheid met frisse uitstraling die het nu heeft. Na mijn studie aan de hogere hotelschool ben ik aangenomen voor sales, events en marketing. Dit is mijn eerste echte baan! Het ging best bijzonder. Toen ik in Spanje was bij mijn vriend, die daar stage liep, werd ik gebeld door Jelle, de directeur. ‘Kom je nog terug naar Nederland? Ik heb een plekje voor je op kantoor!’ Op dat moment wist ik nog niet zeker of het wat voor me zou zijn, maar ik werk hier nog steeds met plezier!

 

Wat gebeurt er allemaal hier? Vast meer dan alleen golf.

De basis is natuurlijk golf. We hebben hier twee banen van elk 9 holes, waardoor je in totaal 18 holes kunt spelen. Daarnaast hebben we een PAR-3 baan met 4 holes om te oefenen, en een driving range. Iedereen kan gebruikmaken van de driving range. Ballen tappen doe je hier met je pinpas, en we hebben ook kinderclubs. Maar er gebeurt hier meer dan alleen golf. In onze brasserie is iedereen 7 dagen per week welkom. We hebben een prachtig terras met uitzicht over de golfbaan. Hier kun je terecht voor een borrel, lunch of diner. Daarnaast kun je bij ons ook je verjaardag, bruiloft of feest vieren. Recent hadden we een feest voor iemand die 60 werd, binnenkort een 12,5-jarig huwelijksfeest en een groot avondfeest voor een grote groep.

 

Je kunt hier dus zomaar even binnenlopen?

Jazeker! Ik kan me voorstellen dat het grote hek misschien een beetje afschrikt. Mensen denken dan: ‘Het zal wel niks voor mij zijn.’ Maar dat is helemaal niet nodig. Je hoeft hier geen elite, kakker of golfer te zijn. We hebben hier ook boeren die na een rondje golf gezellig een biertje komen drinken (zegt ze lachend). En je kunt hier echt heerlijk eten, we hebben twee topkoks in de keuken.

 

Golfclub Zwolle heeft ook een business club. Wat moet ik me daarbij voorstellen?

Onze business club bestaat uit partners en sponsoren. Elke tweede donderdag van de maand organiseren wij een wedstrijd voor hen. We combineren sport met netwerken. De dag begint met een broodje en een kop soep, daarna volgt een ronde golf, en we sluiten af met een borrel en diner. Een keer per jaar organiseren we een groot feest om iedereen te bedanken. De laatste keer was het feest op de golfbaan met als thema 1001 Nacht.

 

Wat wil je zeggen tegen jouw dorpsgenoten? 

Ik weet dat veel mensen hier nog nooit zijn geweest, maar gelukkig worden het er steeds meer. Tijdens onze open dag waren er een aantal mensen uit Wijthmen aanwezig. Ik zou zeggen: kom gewoon een keer kijken! Dit is jouw achtertuin.

 

Caitlin, bedankt!

 

Vind je dat iemand een bezoekje van mij verdient? Laat het weten via (elshofbode@gmail.com of 06-26969222).  Raoul Veldink, de razende reporter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten