De opgekomen
deelnemers van de groep "Bie Proaten" lieten zich
het drie gangen
menu goed smaken
Afgelopen
maand, eind september, kwam de groep van zestig plus bij elkaar, nu onder de
naam van ‘Bie Proaten’. Een groep organisatorisch ontstaan uit “Wonen met Zorg
” voortvloeiend uit ons dorpsplan Wijthmen. Zij werden geïnspireerd door de
Ouderenzorg Wijthmen en hadden de volledige medewerking van Stichting de
Elshof. De georganiseerdheid van de
middag is in handen van het vijftal Willemien Brinkhof, Ina Visscher, Thera en
Hettie Hülsmann en Angeli Poppe, de laatste helaas niet aanwezig in verband met
een mooie wereldreis.
Maar
liefst 40 personen hebben zich aangemeld, dit keer om samen gezellig van een
maaltijd te gaan genieten. Het enthousiaste gezelschap druppelde zo rond 16.00
uur de Elshof binnen.
Thera
verwelkomde iedereen bij een speciaal zitje, waar men koffie met een koekje
serveerde.
Om
een maaltijd te maken voor dit aantal mensen vergt nog wel een hoogstandje voor
het organiserend team. Immers er waren
nogal wat vragen die op een antwoord wachten.
Vragen
zoals bijvoorbeeld: Welke gerechten gaan we serveren? Hoe hou je al dat eten
warm voor zo’n grote groep mensen? Zijn er wel genoeg borden en andere keuken
accessoires tot onze beschikking? Kunnen
we de kosten wel in bedwang houden? Wat
doen we met de mensen die slecht ter been zijn? Hebben we genoeg mensen in deze
groep of zijn er meer vrijwilligers nodig? Een andere ook niet onbelangrijke
vraag is, wie gaat er koken! Alle maal vragen waar dit organiserende team zich
voor gesteld zag.
Het koken komt al
spoedig tot een oplossing. Spontaan bieden Annie en Robbie van Krevel zich aan
om het eten te maken voor deze speciale groep mensen. En zij pakken groots uit!
Een professioneel
drie gangen menu met een voorgerecht van een heerlijk smakende groentesoep. Als
hoofdgerecht aardappelen met bloemkool en boontjes en hierbij als klapper op de
vuurpijl een heerlijke gehakbal.
Als
nagerecht komt ter tafel ijs met chocolade en slagroom.
Herman den Blijkers kan op zoek naar ander
werk mochten deze uitmuntende koks overwegen deze werkzaamheden professioneel
te willen voortzetten. Voorlopig echter hoeft den Blijker niet te wanhopen. Ook
dit jaar blijven onze koks deel uitmaken van dit organiserend team.
Onder
de aanwezigen heerste een grote mate van gezelligheid en tevredenheid. Lekker
eten, een drankje en bie proaten natuurlijk. Bie proaten over allerlei
hedendaagse dingen, over het wereldnieuws, over de familie, over vroeger,
kortom een heel scala van onderwerpen komen aan de orde. Annie en Robbie
ontvangen tenslotte een bedankje voor hun werkzaamheden, dit natuurlijk gepaard
gaande met een bos fleurige bloemen.
Het
was genieten geblazen, de aanwezigen hielden het daarom nog lang vol. Maar zo
rond 19.30 uur was de tijd gekomen en ging iedereen huiswaarts, echter voor
sommigen niet eerder dan al een plaatsje geboekt te hebben voor een volgende
keer. Het organiserend team kan dan terugkijken op een goed lopende en fijne
middag. Maar ook zij gingen naar huis, moe en voldaan, maar vol vertrouwen voor
de volgende reeks ontmoetingen.
Gerard
Hülsmann
Hoe
gaat het dan verder?
27
oktober
is er een diner met een voorgerecht van kippensoep en als hoofdgerecht Nasi en
Bami en een vlaflip.
24
november
is er een stamppot buffet met een toetje na.
22
december
is er een gezellige middag met natuurlijk koffie en oliebollen.
De
kosten
bedragen 8,50 euro voor de maaltijd exclusief consumpties.
Opgeven kan zolang tot we 40
personen hebben geregistreerd.
Dit
kan bij
Thera Hülsmann, telefoonnummer 06-522.827.41.
Afzeggen kan tot drie dagen
vóór de bovengenoemde datums van de samenkomst, hierna moeten we helaas de
kosten in rekening brengen voor de aanschaf van het niet gebruikte eten en
dergelijke.
Vrijwilligers: Het is best veel
werk en graag willen we nog enkele vrijwilligers bij ons organiserende team
voegen. Dus meld je aan bij één van ons.